11299
Book
In basket
Książka zdobyła nagrodę dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej na świecie 2023 przyznanej przez Gourmand World Cookbook Awards czyli Kulinarne Oskary. W książce znajdziemy przepisy na sałatki, dania jednogarnkowe, podkręcone dania klasyczne, takie jak ragù z kalafiora, risotto romesco, grzybową masala z chrupiącym ryżem kardamonowym, „butter chicken” z tofu, a także przekąski jak na przykład pieczone „skrzydełka” z kalafiora na ostro, chrupiące gniecione ziemniaki z pikantnym majonezem cytrynowym, kuskus curry z chutneyem dyniowo-kolendrowym czy szaszłyki z bakłażana z harissą i energetyczną sałatka z bulguru. Nie zabrakło także deserów jak czekoladowe brownie z masłem orzechowym i tahini, biszkoptowe pączki bananowe z polewą czekoladową, churrosy cynamonowo-czekoladowe i ciasto marchewkowo-pekanowe z polewą pomarańczową. Wszystkie przepisy zawarte w niniejszej książce zostały wypróbowane przy użyciu składników pochodzenia roślinnego.
Availability:
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 64 Żywienie (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: You can cook this!, 2023
Awards note
Nagroda dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej na świecie 2023 przyznana przez Gourmand World Cookbook Awards czyli Kulinarne Oskary
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again